نکات اصلی برای ریجکت مقالات
عمده دلایل علمی که برای ریجکت یک مقاله توسط مجلات معتبر علمی صورت میپذیرد، تقریبا برای تمامی ژورنالها یکسان میباشد که در این متن آنها را با هم مطالعه مینماییم؛ تا با رعایت آنها، در هرچه بهتر شدن مقالات بکوشیم و از ریجکت شدن آنها توسط سردبیران و داوران ژوزنالهای معتبر علمی جلوگیری نماییم.
۱- مقاله مشکل فنی عمده دارد:
برای مثال، مقالهای که در نگاه اول اشکال یا جداول و رفرنسهای آن ناقص و یا اشتباه باشد یا برخی از رفرنسها به طور کلی اصلا ذکر نشده باشند؛ از سوی مجلات به اصطلاح فست ریجکت میشود. منظور از فست ریجکت این است که در همان ابتدای کار مقاله ریجکت میشود. معمولاً مقالاتی که چنین مشکلاتی دارند حتی به داور مجله نیز ارجاع داده نمیشوند.
۲- مقاله در حیطه اسکوپ مجله قرار ندارد:
بسیاری از مؤلفینی که برای چاپ شدن مقاله خود عجله دارند معمولاً قبل از بررسی کامل اسکوپ مجله مقاله را به مجله ارسال مینمایند و یکبار دیگر مقاله قبل از ارجاع به داوران در همان مرحله اول ریجکت میشود. بنابراین، اطلاع از اسکوپ و حیطههای علاقمندی مجله برای ارسال مقاله امری ضروری و بسیار مهم است.
۳- مقاله ناقص است:
اینگونه مقالات عمدتاً شامل مشاهدات مؤلف میباشن؛ بدون اینکه استنتاج علمی و دقیق از آنها انجام شده باشد. به این معنی که مقاله صرفاً یک مقاله توصیفی است.
۴- مقاله دارای ایراد روش شناختی است:
منظور از ایرادات روش شناختی آن است که مؤلف مقاله در حین انجام محاسبات مقاله، مرتکب اشتباهات در انجام تحلیل دادهها و روش انجام پژوهش شده است. برای مثال، در یک پژوهش فرد به جای استفاده از آزمونهای آماری دقیقتر موجود، از آزمونهای آماری با ریسک بالا استفاده نموده است. و یا در مثالی دیگر، فردی که به انجام یک پژوهشی آزمایشی مبادرت کرده، در فرآیند پژوهش گروه ملاک یا مقایسهای را پیشنهاد نداده است.
۵- قسمت بحث و نتیجه گیری مقاله ارتباط معناداری با سایر قسمتهای مقاله ندارد:
معمولاً بحث و نتیجهگیری میبایست در راستای مساله یا بیان مساله مقاله باشد. به این معنا که قسمت بحث و نتیجهگیری مقاله باید به روشنی سوالی که مؤلف در بخش بیان مساله بیان میدارد؛ پاسخ دهد و توسط پژوهشهایی که در بیان مساله ارایه شده مقایسه شود و نکات جدید به دست آمده در این پژوهش را نمایان سازد. نگارش این قسمت از مقاله بسیار پیچیده بود و اغلب مقالات به خاطر ضعف در همین قسمت ریجکت میشوند.
۶- یافتههای مقاله صرفاً تکرار یافتههای مقالات دیگران است:
مؤلف باید بعد از خواندن ادبیات پژوهش و شروع به تحقیق این سوال اساسی را از خود بپرسد؛ که مقالهاش در آینده چه یافته و نکات جدیدی را به جامعه علمی ارایه خواهد داد که قبلاً از سوی کسی ارایه نشده بوده است؟ پاسخ به این سوال میتواند یکی از خطرات احتمالی عدم پذیرش مقاله را رفع کند.
۷- نگارش مقاله ضعیف است:
شما هر ایده بهروز و جدیدی که داشته باشید میبایست آن را از طریق کلمات به صورت شفاف و بدون ابهام و پیچیدگی به خواننده خود منتقل سازید. مقاله جایی برای خودنمایی ادبیاتی و استفاده از زبان ثقیل و گنگ و بی مفهوم نیست. بهترین روش نگارش مقاله، استفاده از زبان بسیار ساده، مستقیم و بدون واسطه است. همچنین ویرایش علمی مقاله نیز بسیار مهم است. در مقالاتی که از یک زبان دیگر به زبان انگلیسی برگردانده میشوند؛ معمولاً مشکلات ترجمه بسیار زیادی وجود دارد که به اصطلاح ترجمه بومی (Native) نیست. این مشکل نیز در میان مقالاتی که ریجکت شدهاند؛ بسیار رایج و پرتکرار است.
۸- مقاله خسته کننده است:
آخرین دلیل رد مقاله با دلیل شماره ۷ در ارتباط است. خستهکننده بودن موضوع میتواند به طولانی بودن مقاله، نوع زبان مورد استفاده، پیچیدگیهای وحشتناک که معمولاً مقاله پر از مدلها و شکلهای درهم تنیده است و موارد دیگر اشاره دارد. واقعیت این است که لازم نیست در یک مقاله از مدلهای مفهومی بسیار پیچیده که معمولاً بیش از ۵ متغیر دارند استفاده نمود. تصور اشتباهی وجود دارد که هرچه یک مقاله از مدلهای مفهومی با متغیرهای زیاد استفاده کند، حتماً یک مقاله پیچیده و سنگینی است اما با مراجعه به دلایل اصلی ریجکت مقاله یک تعریف از این نوع مقالات به دست می آید، مقاله خسته کننده است
تجربیات، مطالب مفید، نظرات یا پیشنهادات خود را از طریق واتس اپ یا درخواست پشتیبانی برای ما ارسال کنید.
شماره واتس اپ : 09981015610
برای ثبت درخواست پشتیبانی کلیک کنید.
ایرانیان پی سی