
آموزش ردیابی دستگاه های اندرویدی با استفاده از موتور جستجوی گوگل
برای همه ما پیش آمده که تلفن همراه خود را در نقطهای گم کنیم یا گاهی اوقات محل قرار دادن آن در منزل، ماشین یا حتی در بیرون از منزل را فراموش کنیم. شما میتوانید بجای اینکه همه جا را در پی گوشی خود زیرو رو کنید، از گوگل نیز کمک بخواهید.
این قابلیت کمتر شناخته شده گوگل به شما اجازه میدهد گوشی یا تبلت خود را که از سیستم عامل اندروید استفاده میکند بوسیله موتور جستجو گوگل در کامپیوتر خود بیابید. البته این کار نیازمند ضوابطی است. برنامه گوگل میبایست بر روی تلفن اندروید شما نصب شده باشد و شما حساب کاربری گوگل یا همان Gmail خود را وارد برنامه کنید.
Now cards notifications و Web & App activity
فعال باشد. همچنین تنظیمات location باید بر روی حالت “High accuracy” تنظیم شده باشد. توجه داشته باشید که گوشی یا تبلت شما روشن باشد و به طریقی به اینترنت متصل باشد.
نحوه پیدا کردن گوشی:
ابتدا با استفاده از مرورگر کامپیوتر به حساب کاربری گوگل خود وارد شوید. دقت داشته باشید که این اکانت باید همان اکانت وارد شده در گوشی باشد. بنابراین اگر تا امروز از Gmail شخصی خود در گوشی استفاده نکردهاید بهتر است نسبت به ساخت اکانت اقدام کنید.
در جستجوگر گوگل عبارت
“find my phone”
(گوشی من را پیدا کن) را تایپ کرده و جستجو کنید. در جواب گوگل یک نقشه نمایش میدهد و محل قرارگیری گوشی شما را نقطه گذاری میکند. چند ثانیه صبر کنید، درنهایت یک محل بر روی نقشه نمایش داده میشود که دقت لازم را برای اینکه به شما یادآوری کند گوشی را کجا قرار دادهاید، دارد. اما اگر شما گوشی را در خانه گم کرده باشید چطور؟ گوگل میتواند زنگ گوشی شما را به صدا دربیاورد! البته این قابلیت در گوشیهای همیشه سایلنت کاربرد بیشتری دارد.
برای به صدا درآوردن گوشی خود روی آیکون یا لینک زنگ خوردن در نقشه کلیک کنید. دستگاه شما با صدای بلند و برای ۵ دقیقه تا زمانی که شما اقدام به قطع صدا نکنید، زنگ خواهد خورد. اما اگر شما تبلت خود را بجای گوشی گم کرده باشید چطور؟! قابلیت زنگ خوردن برای تبلتها نیز بکار میآید. ما این راهکار را برای یافتن تبلت Nexus 7 استفاده کردیم و عملکرد جالب آن در تبلتها را از نزدیک ملاحظه نمودیم. با کلیک بر روی لینک زنگ خوردن، تبلت صدای زنگ را پخش خواهد کرد.
قابلیت سرچ گوگل تنها راه ردیابی دستگاههای گم شده اندروید به حساب نمیآید. یک ویژگی مشابه نیز در برنامهای بنام Android Device Manager وجود دارد. شما میتوانید با استفاده از آن دستگاه خود را بیابید یا زنگ آن را به صدا دربیاورید. اگر شما فکر میکنید گوشی شما دزدیده شده است میتوانید با استفاده از این قابلیت دستگاه خود را از راه دور قفل کنید یا کلمه عبور آن را مجددا تنظیم کنید و یا اطلاعات خود را از روی دستگاه پاک کنید.
اپل نیز ردیابی مشابهی را با نام Find My iPhone (آیفون من را پیدا کن) ارایه میدهد. این ردیابی توسط حساب کاربری iCloud و یا برنامه Find My iPhone عمل میکند و شما میتوانید آیفون یا آیپد خود را یافته و برای یافتن مکان دقیق دستگاه را بهصدا درآورید و یا حتی قفل کرده و اطلاعات آن را پاک کنید.